10 Fantastiska plattformar online

Av Simon Persson
Picture of the author
Publicerad
En hjärna avbildad på kretskort

Att bli en skicklig webbutvecklare kräver inte bara passion och hårt arbete, utan också tillgång till rätt resurser. Med den snabba utvecklingen av internet och teknologi är det avgörande att hålla sig uppdaterad med de senaste trenderna och verktygen inom webbutveckling. Här är en lista över 10 fantastiska online-plattformar där du kan lära dig allt du behöver för att bli en mästare på webbutveckling.

Codecademy

En interaktiv plattform som erbjuder kurser i olika programmeringsspråk, inklusive HTML, CSS, JavaScript, och många fler. Codecademy låter dig lära dig genom att göra, vilket gör det till ett utmärkt val för nybörjare.

Codecademy ➝

freeCodeCamp

En gemenskapsdriven plattform som erbjuder kurser, projekt och certifieringar inom webbutveckling. Här kan du lära dig allt från grundläggande HTML till avancerad JavaScript och backend-utveckling.

freeCodeCamp ➝

Udemy

Med ett stort bibliotek av kurser, inklusive många inom webbutveckling, är Udemy en utmärkt plats att hitta både nybörjar- och avancerade kurser. Det finns kurser för alla, oavsett vilken nivå du är på.

Udemy ➝

Coursera

Coursera erbjuder kurser från ledande universitet och företag runt om i världen. Deras webbutvecklingskurser täcker allt från grundläggande HTML och CSS till avancerade ramverk som React och Angular.

Coursera ➝

Pluralsight

En plattform som fokuserar på tekniska färdigheter, Pluralsight erbjuder kurser inom webbutveckling, UX-design, molnkomputering och mycket mer. Deras kurser är strukturerade och ledda av experter inom branschen.

Pluralsight ➝

Mozilla Developer Network (MDN)

En omfattande resurs för webbutvecklare som erbjuder dokumentation, guider och handledningar för HTML, CSS, JavaScript och andra webbteknologier. MDN är en av de mest pålitliga källorna för webbutvecklingsinformation.

MDN ➝

LinkedIn Learning

Tidigare känt som Lynda.com, LinkedIn Learning erbjuder kurser inom webbutveckling, affärsutveckling, kreativ design och mycket mer. Deras kurser är strukturerade och levereras av experter inom branschen.

LinkedIn Learning ➝

Stack Overflow

Förutom att vara en fråge- och svarwebbplats för programmerare, erbjuder Stack Overflow också en mängd dokumentation och guider för webbutveckling. Det är en utmärkt plats att få svar på specifika tekniska frågor.

Stack overflow ➝

W3Schools

En gratis online-resurs som erbjuder handledningar, referenser och exempel för webbutvecklingsteknologier som HTML, CSS, JavaScript och många andra. W3Schools är en bra plats att börja för nybörjare.

W3 Schools ➝

GitHub

En plattform för versionshantering och samarbete för utvecklare, GitHub är också en skattkista med öppen källkod och projekt som du kan lära av. Du kan utforska källkoden för olika webbplatser och appar för att få en bättre förståelse för bästa praxis och tekniker.

GitHub ➝

Oavsett om du är nybörjare eller erfaren utvecklare, finns det en online-plattform som passar dina behov och mål. Ta dig tid att utforska dessa resurser och investera i din fortsatta utveckling som webbutvecklare. Med rätt verktyg och resurser vid din sida kan du uppnå fantastiska resultat och skapa imponerande webbplatser och appar. Lycka till!

Håll dig uppdaterad!

Vill du bli ett proffs på webben?
Nytt inlägg varje vecka för dig som vill veta mer om webbutveckling och dess hemligheter.